Barion Pixel
laura-alairas

Laura Bosetti Tonatto 1986 óta a világ minden tájáról ismert professzionális “esszencia teremtő” parfümöket és testreszabott illatösszetételeket készít nagy kozmetikai cégek számára.

2006 októberében csatlakozott a Ferrara Egyetem Gyógyszerészeti Karának munkatársaihoz adjunktusként a kozmetikai tudomány és technológia mesterképzésen.

Laura Bosetti Tonatto személyre szabott kollekciót készített Őfelsége II. Erzsébet királynő számára

A szaúd-arábiai királyi család Laura Bosetti Tonattot bízta meg azzal, hogy válassza ki az összetevőket saját parfümjük elkészítéséhez, amelyet az Al-Nahda Philanthropic Association a La Bottega Spa-val együttműködve gyártott.
Laura a világ legrangosabb szállodáinak és gyógyfürdőinek készít kollekciókat.

2012-ben Giorgio Napolitano köztársasági elnök rendeletével az Olasz Köztársasági Érdemrend Lovagja kitüntetésben részesült.

2016-ban a tekintélyes francia kulturális intézmény, a római Villa Medici Francia Akadémia egy napot Laura Bosetti Tonattonak szentel művészete és kreativitása elismeréseként.

2018-ban az Essenzialmente Laura a legjobb kézműves bolt lett Rómában a National Geographic Traveller szerint. 

 

A teljes kollekciót Laura felügyelete alatt kézzel állítják elő és csomagolják Olaszországban, a legrangosabb iskolákban és legexkluzívabb laboratóriumokban, ötvözve a francia és a keleti parfüméria titkait. Az illatok elkészítését, a minőség-ellenőrzési protokollt és a csomagolási folyamatot Laura Bosetti Tonatto személyesen, állandó és alapos odafigyeléssel felügyeli.

Az „Essenzialmente Laura” kollekcióban felhasznált összes alapanyag megfelel az IFRA (Nemzetközi Illatszövetség) irányelveinek, az illatipar legfontosabb és legszigorúbb szabályozó rendszerének világszerte, az alapanyagok minőségének és biztonságának szavatolása és az emberi egészség és a környezet védelme érdekében. A készítményekben nem használnak színezéket vagy ásványi olajat. A termékeket nem tesztelték állatokon, és nem tartalmaznak semmilyen állati eredetű anyagot.

Laura esszenciája

Az „esszencia teremtő” fogalma: Az úgynevezett „esszencia teremtő” szinte ismeretlen szakma. Az „esszencia teremtő” olyan valaki, akinek nagyon fejlett szaglása van, és különböző illatokat kombinálva esszenciákat és parfümöket hozhat létre. Az „esszencia teremtő” egyszerre művész és technikus, a rendelkezésére álló eszközök az alapanyagok és a precíziós mérleg. Tehetségének, fantáziájának, és leleményességének köszönhetően képes az érzelmeket illattá alakítani.

Piros szín

A piros szín az első, amelyet a csecsemők felismernek és ez a szenvedély, a szerelem, a szenvedés és a hatalom színe.

Csomagolás

A csomagolás a formákon és színeken keresztül Laura Bosetti Tonattot és az ő útját ábrázolja: egyszerű stílusú, már-már gyógyszerészeti címkékkel látják el a termékeket, és lehetővé teszik a nyilvánosság számára, hogy megtudhassák azok jellemzőit. A csomagolása egyszerű, letisztult, igazi gazdagságot az alapanyagok, a történetek és az inspirációk jelentik.